Safee Sali ke Cardiff Dipertikai.

Temubual radio Cardif City di antara Jon Doel, Steve Tucker dan Terry Phillips sebentar tadi mempertikaikan keputusan yang dilakukan oleh pihak pengurusan kelab tersebut, Malky Mackay memanggil Safee Sali untuk sesi percubaan selama dua minggu.


Antara komen lain yang dilemparkan mereka termasuklah memperlekehkan ranking ke #148 pasukan negara menjadi salah satu alasan kenapa pemain Malaysia tidak patut dipertimbangkan untuk saingan Liga Perdana Inggeris.

Hina sungguh kedudukan pasukan negara di mata kelab Inggeris walaupun status mereka hanya dalam Liga Championship tidak di Liga Perdana.

Apa kata anda dan FAM dengan perkara ini. -RedsfcNews-

Sumber: Amierul Hisham.
Share on Google Plus

About RedsFC

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

12 ulasan:

Anonymous said...

chaissssss.. hina pasukan negara kito ni sek cardiff...

Anonymous said...

safee keno tunjuk dio hebat....baru kito tok napok hino................

izat123 said...

kalau kita ni tukang sapu tapi majikan ajak join dinner dengan orang-orang kaya.pastu orang-orang kaya ni kutuk apa taraf kita sebagai tukang sapu nak join?kita kena terima.memang kita tukang sapu tapi kita kena berusaha untuk tidak nampak bodoh dalam kalangan mereka.kalau boleh sembang kencang pasal saham dunia sekali,sembang kereta mahal2,aset mahal.

metafora

amin kelate said...

set tu deki

Anonymous said...

padahal owner cardiff bkn malaysian ke

Anonymous said...

Aku rasa Mat Salleh 3 ekor tu lagi hina dan lah kutuk Safi Sali tapi 3 ekor Mat Salleh tu sedar ke tak yang Pemilik Kelab Cardiff City tu Orang Malaysia.

Kalau aku tuan punya Kelab ikut suka aku la nak ambil sapa yang aku suka....Baso Mat Salleh tok sedar diri..gi mapuh la mu...

Anonymous said...

mmg ptut pn mat sleh tu hina, hebat sgt ke safi tu? klu hebat xde la sfi tumaen dgn pelita jaya, cardiff pggil safi tu pn sbb nk amik hati pemilik klab tu je,tahap permainan safi mmg xlayaknk maen d england, main divisyen 4 englandpn blum tentu layak. safi n penyokong safi je yg x sdar diri

amy said...

saya rasa lbh elok kita jgn duk hina sape2.kita bagi peluang kt safee main dlu.kita tgk mcmna lps tu.belum cuba belum tahu.

Anonymous said...

safi jadi pengutip bola kt england boleh la!!

Mrs. Niena said...

eja nama SAFEE pun salah , ada hati kutuk dia . sekurang-kurangnya dia ada inisiatif nak naik kan nama Malaysia . Kau kutuk dia , kau bagus sangat ke ? =.='

Anonymous said...

x kisah la ejaan btul ke salah, jnji bunyinye sama, kau tu bdk lg x lyk nk brcakap hal bola dgn aku, pompuan plak tu, x mncabar lngsung, otak kau tu sama level je dgn safi tahi!

RedsFC said...

bo2.. jange baloh.. x molek dilihat oleh ore ramai.. sama2 peminat bola, bakpo nok baloh bendo takdok pekdoh terr.. sokong kita tetap sokong.. kritik kita tetap kritik...