12 Pasukan Asia Bersaing Ke Olimpik London.

Dua Belas pasukan termasuk Malaysia akan bersaing di peringkat kumpulan untuk melayakkan diri ke pusingan akhir Olimpik 2012 di London.


Selain skuad kebangsaan, Qatar, Iraq, Palestine, Australia, Syria, UAE, Korea Selatan, Uzbekistan, Arab Saudi dan Oman turut melayakkan diri.

Setiap pasukan akan dibahagikan kepada tiga kumpulan dengan juara setiap kumpulan akan layak secara automatik manakala tiga pasukan naib juara kumpulan bakal bersaing dalam penentuan playoff.

Walaupun kejayaan tidak terduga berjaya digapai anak didik Ong Kim Swee, mereka tidak harus berasa selesa kerana 11 pasukan lain bukan pasukan yang remeh untuk ditewaskan.

Melihat pada situasi dan pasukan yang layak, peluang Malaysia layak ke peringkat akhir sangat sukar namun dalam bola sepak banyak perkara boleh berlaku tanpa diduga.

Untuk catatan, Malaysia melayakkan diri ke peringkat kumpulan selepas menewaskan Lebanon 2-1 secara agregat seterusnya menempah tempat setelah kali terakhir melakukannya pada tahun 1984.
Share on Google Plus

About RedsFC

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 ulasan: